c S

Sušelj presenečen nad odločitvijo parlamentarne mandatno-volilne komisije

24.01.2017 14:39 Ljubljana, 24. januarja (STA) - V. d. generalnega direktorja ZZZS Marjana Sušlja je presenetila odločitev mandatno-volilne komisije DZ, da ne podpre njegovega imenovanja na direktorsko mesto s polnim mandatom. Kot je izpostavil na današnji novinarski konferenci, je bilo presenečenje zanj toliko večje zaradi dobrega sodelovanja med ekipama ZZZS in ministrstva za zdravje.

Sicer bo DZ o soglasju k imenovanju Sušlja na mesto generalnega direktorja Zavoda za zdravstveno zavarovanje Slovenije (ZZZS) odločal v sredo. "Ne vem, kakšen bo rezultat jutri, seveda pa velja število glasov v državnem zboru," je dejal. Po njegovih besedah tudi z ministrico za zdravje Milojko Kolar Celarc delita mnenje o dobrem sodelovanju.

Sušelj je še posebej izpostavil spodbudne rezultate sodelovanja na zakonodajnem področju in tudi pri drugih nalogah. Izrazil je upanje, da bodo tudi politiki, ki odločajo o soglasju k imenovanju, prepoznali kvalitete, ki jih je moral izkazati v zapletenem postopku kandidature. "Jutri bomo prešteli glasove in spoštovali odločitev," je dodal.

Ni pa želel komentirati predloga zakona o zdravstvenem varstvu in zdravstvenem zavarovanju, ki ga je ministrica skupaj s sodelavci predstavila prejšnji teden. Dejal je, da bo čas za komentarje, ko bodo na ZZZS dobili uradno verzijo zakonskega predloga in ga bodo tudi temeljito preučili.

Direktorica področja zdravstvene analitike in ekonomike na ZZZS Sladjana Jelisavčić je le pripomnila, da jih je v neuradni verziji zakona presenetil predlog določbe, po kateri bi ZZZS v prihodnje določal standarde in normative medicinskega materiala. Po njenih besedah bi šlo za zelo velik izziv, ki bi terjal temeljit premislek in tudi "dodatno infrastrukturo".

Na današnji novinarski konferenci je sicer vodstvo ZZZS predstavilo finančno poslovanje zavoda v letu 2016.