c S

Ministrstvo objavilo milijon evrov vreden razpis za projekte dostojnega dela

23.01.2017 08:06 Ljubljana, 20. januarja (STA) - Ministrstvo za delo je objavilo javni razpis za sofinanciranje projektov podpore deležnikom na trgu dela. Kot so zapisali, želijo z razpisom izbrati najbolj kakovostne večletne projekte, ki bodo v okviru regijskega stičišča dostojnega dela, prispevali k uveljavljanju koncepta dostojnega dela za državljane. Na voljo je dober milijon evrov sredstev.

Javni razpis se izvaja v okviru operativnega programa za izvajanje evropske kohezijske politike v obdobju 2014-2020. Namen javnega razpisa je podpreti projekte, ki bodo s celostnimi pristopi in sistematičnimi aktivnostmi vplivali na povečanje deleža oseb na trgu dela, seznanjenih z njihovimi pravicami in obveznostmi na področju dela in delovnih razmerij, so zapisali na ministrstvu za delo, družino, socialne zadeve in enake možnosti.

Prav tako želijo na ministrstvu z razpisom zmanjšati delež nezakonite uporabe atipičnih oblik dela, zmanjšati delež kršitev na področju delovno pravne zakonodaje v povezavi s pogodbo o zaposlitvi ter promovirati koncept dostojnega dela za vse državljane.

Na ministrstvu želijo izbrati najbolj kakovostne večletne projekte, ki bodo v okviru regijskega stičišča dostojnega dela, prispevali k uveljavljanju koncepta dostojnega dela za vse državljane in povezovali ter spodbujali ključne deležnike na trgu dela v medsebojno sodelovanje, so zapisali.

Podprta bosta predvidoma dva projekta, ki se bosta izvajala v okviru konzorcija izvajalcev, in sicer za vsako posamezno kohezijsko regijo posebej. Razpis je sicer vreden 1,02 milijona evrov, zainteresirani pa se morajo na razpis prijaviti do 6. marca.