c S

Upravna akademija ministrstva za javno upravo obeležila 20 let delovanja

18.01.2017 08:18 Ljubljana, 17. januarja (STA) - V Ljubljani so danes obeležili 20-letnico delovanja Upravne akademije, ki deluje v okviru direktorata za javni sektor ministrstva za javno upravo. Zbrane je nagovoril tudi minister za javno upravo Boris Koprivnikar, ki je izpostavil pomen akademije za razvoj javne uprave, so zapisali na spletni strani ministrstva.

Kot je še dejal, so sodelavci akademije "spodbujevalci in motivatorji razvoja, ki vplivajo na zadovoljstvo zaposlenih in uporabnikov storitev". Napovedal je tudi prevetritev programov, ki bodo prilagojeni razvoju ter potrebam družbe in gospodarstva. Poudarek bo na funkcionalnih znanjih in razvoju osebnostnih veščin in spretnosti, novih tehnologijah in tudi izobraževanju vodij, je dodal minister, kot so še zapisali.

Uvodoma je zbrane nagovorila vodja akademije Breda Gruden, ki je ob tem dejala, da je "naložba v znanje naložba v prihodnost". Kasneje je predstavila današnje delovanje akademije in napovedala nekatere spremembe. Te bodo sledile viziji "postati prepoznavna in osrednja ustanova, ki s sodobnimi, inovativnimi pristopi povečuje strokovnost, učinkovitost in zadovoljstvo javnih uslužbencev", še piše na spletni strani ministrstva.

Na akademiji je od 1. septembra 2014 do danes strokovni izpit iz upravnega postopka opravilo 2438 kandidatov, strokovni izpit za inšpektorja pa 222 ljudi. Strokovni izpit iz varnosti in zdravja pri delu je medtem opravilo 200 ljudi, preizkus znanja za vodenje in odločanje v prekrškovnem postopku pa 318. Tako je skupaj Upravna akademija v tem času organizirala 741 dogodkov, opravila 6119 pedagoških ur z 23.383 udeleženci.