c S

Osumljenega za teroristične napade v Parizu ni sram

13.01.2017 09:57 Pariz, 13. januarja (STA) - Glavni osumljenec za teroristični napad v Parizu novembra 2015 Salah Abdeslam je ženski, s katero si dopisuje iz zapora, sodeč po odlomkih iz pisma, danes objavljenih v francoskih medijih, zapisal, da se ne sramuje, da je to, kar je.

Salah Abdeslam na zaslišanju ni želel odgovarjati na vprašanja sodnika o terorističnih napadih v Parizu novembra 2015, v katerih je skupno umrlo 130 ljudi, poroča francoska tiskovna agencija AFP.

Med dopisovanjem z anonimno žensko pa je, kot danes piše francoski dnevnik Liberation, prvič postal zgovoren.

"Ni me strah, da bi povedal kaj preveč, saj se ne sramujem tega, kar sem. In kaj bi lahko bilo hujšega od tega, kar je bilo o meni že izrečeno?" je sodeč po odlomku v njegovi kartoteki zapisal Abdeslam.

"Sploh ne vem, kje naj začnem. Prejel sem vsa tvoja pisma in ne vem, ali sem v njih užival ali ne. Prav gotovo sem z njihovo pomočjo preživel nekaj časa zunaj zapora," je nadaljeval.

"Ker si bila iskrena z mano, bom tudi jaz. Če te vprašam, kakšni so tvoji nameni, je to zato, da bom prepričan, da me ne ceniš kot zvezdo ali idola, kajti tega ne sprejemam. Edina oseba, ki si zasluži občudovanje, je Alah," je zapisal.

Abdeslam je prejel več pisem različnih dopisovalcev, vendar je odpisal le omenjeni ženski, je zapisal časopis.

27-letnik je bil aretiran marca lani med policijsko racijo v Bruslju, med katero je bil ustreljen v nogo. Naslednji mesec ga je Belgija izročila Franciji.

Oktobra lani sta njegova odvetnika sporočila, da ga zaradi njegovega odklanjanja odgovorov na vprašanja ne bosta več zastopala.

Abdeslam je obtožen logistične podpore sedmim džihadistom, ki so umrli na različnih prizoriščih pariških napadov: koncertni dvorani Bataclan, nogometnem stadionu Stade de France in v več lokalih in restavracijah v središču Pariza. V napadih je umrlo 130 ljudi, 493 je bilo ranjenih.

V Belgiji rojeni francoski državljan naj bi bil edini preživeli džihadist povezan z napadi.