c S

Vlada obravnavo letnega načrta upravljanja kapitalskih naložb preložila na eno prihodnjih sej

12.01.2017 13:23 Ljubljana, 12. januarja (STA) - Vlada je z dnevnega reda današnje seje umaknila letni načrt upravljanja kapitalskih naložb za leto 2017, ki bo predstavljal vodilo za delovanje Slovenskega državnega holdinga (SDH). Po dodatnih usklajevanjih bo letni načrt upravljanja kapitalskih naložb uvrščen na eno prihodnjih sej, je vlada sporočila prek družbenega omrežja Twitter.

Letni načrt upravljanja kapitalskih naložb podrobneje opredeljuje cilje SDH pri upravljanju posameznih naložb, ki se morajo gibati v okviru ciljev, postavljenih v strategiji. Določa tudi pričakovane denarne tokove iz upravljanja kapitalskih naložb države.

Glede na napovedi SDH je sicer pričakovati, da se bodo letos začele aktivnosti v zvezi s prodajnimi postopki za Unior in za Abanko. Spomladi naj bi bila znana tudi usoda nadaljnje prodaje Nove Ljubljanske banke, po nedavnem pisanju Dela pa naj bi v holdingu letos vsaj začeli iskati tudi nove možnosti za prodajo Telekoma Slovenije.

Prav tako bo SDH predvidoma prodajal še nekatere manjše deleže oz. delnice družb v lastništvu države in SDH, prodaja deležev družb v sektorju iger na srečo pa je vezana na spremembe zakona o igrah na srečo.