c S

Zelena luč 1,3-milijonskemu projektu za lažje prehajanje med izobraževanjem in trgom dela

11.01.2017 09:56 Ljubljana, 11. januarja (STA) - Služba vlade za razvoj in evropsko kohezijsko politiko je izdala odločitev o podpori 1,3 milijona evrov vrednemu projektu, ki bo spodbujal vzpostavitev fleksibilnega sistema izobraževanja, usposabljanja in vrednotenja neformalnega ter priložnostnega učenja. Kot so zapisali, bo sistem omogočal lažje prehajanje med izobraževanjem in trgom dela.

Skupna višina sredstev, namenjenih za izvedbo projekta Dvig kakovosti sistema vrednotenja neformalno in priložnostno pridobljenih znanj, znaša 1,3 milijona evrov, dober milijon bo prispeval Evropski socialni sklad, so sporočili z vladne službe za razvoj in evropsko kohezijsko politiko.

Namen projekta je strokovno ovrednotiti različna orodja, deležnike ter postopke, ki se uporabljajo in delujejo v sistemu vrednotenja neformalnega in priložnostnega učenja ter jih implementirati v prakso.

Kot so še zapisali v sporočilu za javnost, bodo v okviru projekta z različnimi aktivnosti razvijali orodja kot podlago za vrednotenje neformalnega in priložnostnega učenja, ki bodo podpirala certificiranje in pridobitev javne listine, ki izkazuje poklicne kvalifikacije.

Pri izvajanju se bodo sistematično vključili socialni partnerji oziroma ključni deležniki pri definiranju učnih izidov in kvalifikacij, preko katerih se bodo vsebine uskladile s potrebami trga dela, še piše v sporočilu.