c S

Opravičilo Izraela zaradi izjave o odstranitvi namestnika britanskega ministra

09.01.2017 09:03 London, 08. januarja (STA) - Izraelsko veleposlaništvo v Londonu je danes z opravičilom skušalo umiriti diplomatsko nevihto z Veliko Britanijo, do katere je prišlo, potem ko je uslužbenca veleposlaništva ujela kamera, ko je govoril, kako se želi "znebiti" namestnika britanskega zunanjega ministra.

Časnik Mail on Sunday je danes objavil posnetek, ki kaže, kako zaposleni veleposlaništva novinarju govori, da se želi znebiti namestnika britanskega zunanjega ministra Alana Duncana, sicer kritika Izraela.

Duncan je "povzročal veliko težav", je še dodal izraelski predstavnik in ga po navedbah francoske tiskovne agencije AFP označil za idiota.

Veleposlaništvo je nemudoma izdalo opravičilo, rekoč, da "zavrača pripombe na račun Duncana, ki so povsem nesprejemljive". "Te komentarje je izrekel mlajši sodelavec veleposlaništva, ki sicer ni izraelski diplomat in bo v kratkem tudi zaključil službovanje na veleposlaništvu," so še zapisali.

Veleposlanik Mark Regev se je v petek tudi osebno opravičil Duncanu, še navaja sporočilo veleposlaništva. Britansko zunanje ministrstvo je potrdilo opravičilo in sporočilo, da je zanje zadeva zaključena.