c S

Slovenska in srbska vlada na skupnem zasedanju v Beogradu

24.10.2016 10:25 Beograd, 24. oktobra (STA) - Premier Miro Cerar bo danes sklenil uradni obisk v Srbiji, kamor je v nedeljo prispel na povabilo srbskega premierja Aleksandra Vučića. V Beogradu bo ob tej priložnosti potekalo skupno zasedanje vlad Slovenije in Srbije, tretje po letu 2013.

Na srečanju obeh vlad bodo Cerarja spremljali zunanji minister Karl Erjavec, minister za javno upravo Boris Koprivnikar, minister za kmetijstvo, gozdarstvo in prehrano Dejan Židan, notranja ministrica Vesna Györköš Žnidar, obrambna ministrica Andreja Katič, ministrica za finance Mateja Vraničar Erman, minister za gospodarski razvoj in tehnologijo Zdravko Počivalšek, minister za infrastrukturo Peter Gašperšič, minister za kulturo Tone Peršak ter generalna sekretarka vlade Lilijana Kozlovič.

Premier ima na programu tudi ločeni srečanji s srbskim predsednikom Tomislavom Nikolićem ter beograjskim nadškofom in metropolitom Stanislavom Hočevarjem, skupaj s srbskim kolegom Vučićem pa bosta nagovorila srbsko-slovenski poslovni forum.

Kot so sporočili iz vladnega urada za komuniciranje, pomeni uradni obisk premierja Cerarja v Srbiji nadaljevanje rednega in intenzivnega dialoga na visoki politični ravni. Namen srečanja obeh vlad pa je pregledati realizacijo dosedanjih dogovorov, identificirati konkretne možnosti za dodatno poglobitev prihodnjega sodelovanja med slovensko in srbsko vlado na različnih področjih ter sprejeti nekatere konkretne dogovore.