c S

Ministrstvo želi poročilo o odločanju sodišča glede preiskave stanovanja izolskega strelca

25.08.2016 17:34 Ljubljana, 25. avgusta (STA) - Ministrstvo za pravosodje je Okrožno sodišče v Kopru zaprosilo za podatke in poročilo o odločanju sodišča o izvedbi hišne preiskave v stanovanju 70-letnika, ki je streljal v izolski bolnišnici. Predsednik nadzorne komisije DZ Branko Grims je namreč danes na novinarski konferenci opozoril, da sodišče policiji ni želelo izdati odredbe za preiskavo.

Predsednik komisije DZ za nadzor obveščevalnih in varnostnih služb Grims je zato pravosodnega ministra danes povprašal, kako bo ravnal z zvezi s takšno odločitvijo sodišča.

Na ministrstvu za pravosodje so v odgovoru za STA zapisali, da gre pri konkretni odločitvi za izključno pristojnost sodne veje oblasti. Je pa ministrstvo zaradi preučitve v okviru svojih nadzorstvenih pristojnosti na urad predsednice Okrožnega sodišča v Kopru že poslalo zaprosilo za podatke in poročilo o stanju reševanja zadeve, so navedli na ministrstvu. Dodali so, da se bodo o sprejemu morebitnih nadaljnjih ukrepov odločili, ko prejmejo odgovor sodišča.

Po poročanju medijev je sicer policija stanovanje strelca pregledala kljub temu, da za to ni dobila odredbe sodišča. Slednje jim je dovolil lastnik hiše, na vrhu katere je stanovanje. Napadalec je namreč hišo pred leti prodal, pri tem pa obdržal pravico, da v stanovanju prebiva do smrti, so poročali mediji.