c S

Norveška premierka po Bratislavi lovila pokemone

24.08.2016 15:01 Oslo, 24. avgusta (STA) - Norveška premierka Erna Solberg si je med uradnim obiskom v Bratislavi v ponedeljek vzela odmor med dvema sestankoma in v starem mestnem jedru slovaške prestolnice lovila pokemone. Solbergovo, ki velja za strastno ljubiteljico iger, so med igranjem mobilne igre Pokemon Go spremljali telesni stražarji, nekateri funkcionarji in televizijska ekipa.

Konservativna premierka je za televizijo TV2 povedala, da je sicer lovila tudi pokemone, a poudarek namenila izvalitvi jajc, da bi lahko tako pridobila najbolj redke od teh priljubljenih digitalnih pošasti, poroča francoska tiskovna agencija AFP.

Za ulov najbolj redkih morajo sicer uporabniki hoditi tudi po deset kilometrov daleč.

Solbergova, ki je bila pred tem znana tudi kot velika ljubiteljica mobilne igre Candy Crush, je dejala, da jo je igra navdušila le dan po tem, ko je v dveh intervjujih zatrdila, da je ne igra. "Izzvala me je moja mlajša sestra, ki je pokemona našla na moji verandi," je pojasnila.

Kako uspešna je bila 55-letnica pri svojem lovu, AFP ne poroča.

Slovaška trenutno predseduje EU, katere članica Norveška sicer ni, a je z njo tesno povezana. Solbergova je bila v Bratislavi na pogovorih glede napovedanega izstopa Velike Britanije iz EU.

Mobilna aplikacija Pokemon Go je v trenutku postala izjemna uspešnica po vsem svetu. Takoj je pristala na vrhu lestvice brezplačnih aplikacij v Applovi spletni trgovini Itunes in pri tem prehitela uspešnice, kot sta Snapchat in Facebook.

Igra, ki združuje elemente dve desetletji stare franšize in nadgrajene resničnosti, igralcem omogoča, da s popotovanjem po resničnih lokacijah iščejo in lovijo digitalne like iz priljubljene serije.