c S

Rupnik odstopil s čela državnega gozdarskega podjetja, nasledil ga je državni sekretar Marenče

29.04.2016 15:47 Ljubljana, 29. aprila (STA) - Julijan Rupnik je v četrtek odstopil z mesta v. d. direktorja družbe Slovenski državni gozdovi, ki razpolaga in upravlja z državnimi gozdovi. Vlada je na ta položaj zato danes imenovala državnega sekretarja na kmetijskem ministrstvu Miho Marenčeja, ki bo položaj prevzel v soboto, na njem pa bo do imenovanja poslovodstva oz. največ za eno leto.

Vlada je 3. marca za v. d. direktorja imenovala Rupnika, ki pa je v četrtek odstopil. Minister za kmetijstvo, gozdarstvo in prehrano Dejan Židan je za v. d. zato predlagal Marenčeja, univerzitetnega diplomiranega inženirja gozdarstva, so objavili na spletni strani ministrstva.

Marenče ima več kot 15 let delovnih izkušenj, predvsem na področju gozdarstva. Od oktobra 2014 je opravljal funkcijo državnega sekretarja na kmetijskem ministrstvu, kjer je bil pristojen za področje gozdarstva in je sooblikoval v začetku leta uveljavljeni zakon o upravljanju državnih gozdov.

Vlada je za novega državnega sekretarja na Židanov predlog imenovala Marjana Podgorška, ki ima izkušnje z vodenjem podjetij. Med drugim je bil direktor podjetja DSU, član nadzornega sveta in uprave Cimosa, kjer je bil pristojen za finance, bil pa je tudi svetovalec predsednika računskega sodišča.

Podgoršek je sicer magister ekonomskih znanosti in pozna delovna področja kmetijskega ministrstva.