c S

Kristina Plavšak Krajnc ostaja na čelu vladnega urada za komuniciranje

27.11.2015 14:35 Ljubljana, 27. novembra (STA) - Vlada je na današnji seji izdala odločbo, s katero je Kristino Plavšak Krajnc s 1. decembrom imenovala za direktorico vladnega urada za komuniciranje (Ukom) za dobo petih let, so sporočili po seji. Plavšak Krajnčeva sicer funkcijo opravlja že od septembra kot vršilka dolžnosti.

Vlada je namreč konec avgusta z mesta direktorja Ukoma razrešila Boštjana Lajovica, s 1. septembrom pa je kot vršilka dolžnosti to funkcijo torej prevzela Kristina Plavšak Krajnc, ki je na čelo Ukoma prišla s kulturnega ministrstva.

V drugi polovici septembra so nato objavili tudi javni natečaj za položaj direktorja, na katerem je bila izbrana Plavšak Krajnčeva.

Univerzitetna diplomirana novinarka in magistra mednarodnih odnosov Plavšak Krajnčeva je bila pred tem med drugim zaposlena kot svetovalka komisarja Sveta Evrope za človekove pravice na področju komunikacij in odnosov z mediji, delala je tudi kot direktorica Informacijskega urada Sveta Evrope v Sloveniji. Med januarjem 2006 in decembrom 2007 je bila svetovalka predsednika republike za sodelovanje z nevladnimi organizacijami, med letoma 1996 in 2000 pa svetovalka predsednika vlade za odnose z javnostmi.

V letih 2004 - 2011 je kot zunanja strokovnjakinja sodelovala v različnih projektih razvojnega programa Združenih narodov in projektih, financiranih s sredstvi EU za krepitev nevladnega sektorja, vzpostavljanja civilnodružbenih mrež in njihovo krepitev prek komunikacijskih, ozaveščevalnih in izobraževalnih dejavnosti. Aktivna je bila zlasti na področju humanitarne pomoči in mednarodnega razvojnega sodelovanja, so zapisali v generalnem sekretariatu vlade.