c S

Celjsko sodišče zavrnilo Štormanov predlog za odpust obveznosti

03.09.2015 15:10 Celje, 03. septembra (STA) - Celjsko okrožno sodišče je v primeru nekdanjega gostinca Zvoneta Štormana, ki je lani pristal v osebnem stečaju, ustavilo postopek odpusta obveznosti in zavrnilo njegov predlog za odpust teh obveznosti. Ugovor na postopek odpusta obveznosti je podal upnik KBM Leasing v likvidaciji, ki je ugotovil, da Štorman ni predložil izjave o svojem premoženju.

Upnik je ugotovil, da tudi v popisu premoženja, ki ga navaja Štormanova stečajna upraviteljica Alja Markovič Čas, ni vseh podatkov o Štormanovem premoženju, je razvidno iz današnje objave na spletnih straneh Agencije RS za javnopravne evidence in storitve.

Med temi podatki tako ni nepremičnine v Šmarju pri Jelšah, ki je po podatkih Geodetske uprave RS vredna skoraj 440.000 evrov, prav tako ni podatka o počitniškem apartmaju na otoku Tenerife v kraju Puerto de la Cruz.

V popisu premoženja manjka tudi podatek o bančnemu računu, ki ga je Štorman odprl v Avstriji.

Sodišče je Štormana aprila letos pozvalo, da posreduje poročilo o premoženju, maja pa je Štorman sodišču posredoval vlogo, v kateri je navedel, da nima nobenega premoženja in da z vsem razpolaga stečajna upraviteljica.

Pojasnil je tudi, da živi v garderobni sobi stanovanja v Šempetru in da je njegov edini dohodek mesečna pokojnina.

Sodišče je v dokazne namene prebralo celotno dokumentacijo, zaslišalo Štormana in opravilo poizvedbo glede omenjenega računa v Avstriji. Štorman je sodišču pojasnil, da je ta račun v Lipnici zaprl še pred začetkom stečaja maja lani, vendar je sodišče med poizvedbo ugotovilo, da je ta transakcijski račun še vedno odprt.

Tako je sodišče sklenilo, da je ugovor KBM leasing utemeljen, Štorman pa se na sklep lahko pritoži v 15 dneh.