c S

Direktor Teša prejel grozilno pismo, novinarska konferenca odpovedana

04.08.2015 13:09 Šoštanj, 04. avgusta (STA) - Direktor Termoelektrarne Šoštanj (Teš) Matjaž Eberlinc je danes prejel grozilno pismo s sumljivo vsebino, zato je današnja novinarska konferenca, na kateri bi morali spregovoriti o polletnem poslovanju družbe in načrtih, odpovedana. Pripravili naj bi jo prihodnji teden. Na območju termoelektrarne se mudijo policija in gasilci.

Tehnični direktor Teša Branko Debeljak je pojasnil, da je novinarska konferenca - predvidena je bila za 11. uro - odpovedana zaradi izrednih razmer. V podjetju so namreč danes s pošto prejeli pošiljko sumljive vsebine, ki se mora, kot je dejal, obravnavati po predpisih.

Pošiljka je bila vročena Eberlincu, zato je vstop v tretje nadstropje poslovne stavbe, kjer ima uprava pisarne, do nadaljnjega blokiran, Eberlinc pa je zadržan v svoji pisarni.

Pošiljko so zdaj pristojni odnesli iz stavbe na analizo. Ta naj bi trajala okoli štiri ure. Do tedaj nihče ne sme zapuščati poslopja, med 'ujetimi' so poleg zaposlenih tudi novinarji.

Iz Teša so več informacij obljubili naknadno, ko bodo znani rezultati analize. So pa napovedali, da bodo odpovedano novinarsko konferenco predvidoma pripravili prihodnji teden, o njenem datumu pa bodo javnost še obvestili.