c S

Danes bo znano, ali Radan ostaja v priporu

22.05.2015 08:57 Ljubljana, 22. maja (STA) - Danes bo znano, ali bo nevrolog Ivan Radan, ki ga sumijo sedmih umorov, naslednji mesec dni preživel v priporu. Sodišče mu je pripor odredilo v torek, njegov zagovornik Milan Krstić se je na sklep pritožil v sredo, senat ljubljanskega okrožnega sodišča pa ima za odločitev 48 ur časa. To pomeni, da bo ta znana najkasneje danes popoldan.

Nekdanjega zaposlenega na Univerzitetnem kliničnem centru (UKC) Ljubljana policija sumi storitve 24 kaznivih dejanj, poleg sedmih umorov tudi neupravičenega fotografiranja, omogočanja uživanja prepovedanih drog, zlorabe uradnega položaja in ponarejanja listin.

Tožilstvo je za Radana po torkovem osemurnem zaslišanju predlagalo pripor zaradi ponovitvene nevarnosti. Preiskovalna sodnica je sledila predlogu tožilstva z utemeljitvijo, da ima Radan še vedno zdravniško licenco in bi zato lahko še naprej izvrševal kazniva dejanja zoper zdravje ljudi. Tožilstvo je predlagalo tudi uvedbo sodne preiskave, o čemer sodišče še ni odločilo.

Radan se je kmalu po prihodu v pripor na Povšetovi v Ljubljani samopoškodoval, saj se je s kosom razbitega stekla porezal po prsih. Z reševalnim vozilom so ga prepeljali na zdravljenje v UKC Ljubljana, kjer še vedno leži - ob varovanju pravosodnih policistov.