c S

Nekatere pripombe na osnutek strategije bomo upoštevali, vseh pa ne

27.03.2015 14:07 Ljubljana, 27. marca (STA) - Na ESS so bile danes podane številne pripombe na osnutek strategije upravljanja državnih naložb. Državni sekretar na finančnem ministrstvu Metod Dragonja je dejal, da bodo nekatere upoštevali, vseh pa ne. Čistopis predloga strategije in predlog klasifikacije državnih naložb bodo pripravili do 10. aprila, ESS pa ju bo obravnaval okoli 15. aprila.

"Danes smo osnutek strategije predstavili v okviru socialnega dialoga. Zainteresirani smo bili predvsem, da dobimo čim več pripomb, predlogov, ki jih bomo lahko upoštevali v nadaljnjem delu na tem dokumentu," je po seji Ekonomsko-socialnega sveta (ESS) v Ljubljani dejal Dragonja.

Priznal je, da je pripomb veliko, in napovedal, da jih bodo pretehtali, zagotovo nekaj upoštevali, vseh pa ne. Smiselni se mu zdijo predvsem pomisleki glede upravljalcev javne infrastrukture, opozoril pa je tudi na različne poglede glede obljub, vezanih na procese privatizacije državnega premoženja.

Zahteva sindikatov, da se do sprejema strategije in klasifikacije ter prenovljene prevzemne zakonodaje ustavi prodajne postopke, vezane na predlani sprejet seznam 15 podjetij, očitno ne bo uslišana, bosta pa dopolnjeni predlog strategije in predlog klasifikacije že okoli 15. aprila na ESS, prav tako bodo kmalu v vladnem postopku spremembe prevzemne zakonodaje, je nakazal državni sekretar.

Osnutek slednjih je po njegovih besedah že pripravljen in objavljen na spletni strani ministrstva za gospodarski razvoj in tehnologijo. Omogočil naj bi, da podjetij ne bo več mogoče kupiti s krediti, za katera se jamči s premoženjem prevzetega podjetja.