c S

Vlada o DUTB v četrtek, danes naj bi se sestal vrh koalicije

03.03.2015 10:23 Ljubljana, 03. marca (STA) - Vladna ekipa bo o paketu ukrepov glede Družbe za upravljanje terjatev bank (DUTB) razpravljala v sklopu četrtkove redne seje. Za danes predvidene seje vlade namreč ne bo, so potrdili v uradu vlade za komuniciranje. Po neuradnih informacijah pa naj bi to temo danes prečesal vrh koalicije.

Vlada naj bi med drugim zamenjala nekatere neizvršne direktorje in znižala prejemke vodilnih v DUTB, predvideno naj bi bilo tudi podaljšanje delovanja DUTB.

Finančno ministrstvo je po besedah državnega sekretarja Metoda Dragonje pripravilo osem aktov, ki bodo nadgradili delovanje DUTB. Podrobnosti niso razkrivali, je pa Dragonja sredi februarja v DZ povedal, da se eden od aktov nanaša na sestavo upravnega odbora DUTB, eden pa na politiko prejemkov vodilnih v DUTB.

Vlada je obravnavo ukrepov zaradi bolezni gospodarskega ministra Zdravka Počivalška sprva prestavila na današnji dan, je pa sedaj zbolel zunanji minister in predsednik DeSUS Karl Erjavec, je že v ponedeljek pojasnil predsednik vlade Miro Cerar.