c S

Poskus uboja na Viču preiskuje tudi NPU

17.12.2014 16:40 Ljubljana, 17. decembra (STA) - Preiskovalci Nacionalnega preiskovalnega urada skupaj z ljubljanskimi kriminalisti nadaljujejo intenzivno preiskavo torkovega streljanja na Viču. Kot so sporočili z Generalne policijske uprave, preiskujejo kaznivo dejanje poskusa uboja moškega, ki ga je neznanec ustrelil na parkirišču v bližini gostinskega lokala.

Ljubljanska policijska uprava je bila v torek okrog 19.45 obveščena o poškodovanem moškem na enem izmed parkirnih prostorov na območju Viča. Nudili so mu nujno zdravniško pomoč in ga odpeljali v UKC Ljubljana, so sporočili z Generalne policijske uprave.

Prve ugotovitve kažejo, da je neznani storilec ustrelil moškega, ki se je pripeljal na parkirni prostor, vozilo zaklenil in se odpravil proti gostinskemu lokalu. Po izvršenem dejanju je neznani storilec zapustil parkirni prostor, moški pa je hudo poškodovan obležal na parkirišču.

Kriminalisti so v torek skupaj z dežurnima preiskovalnim sodnikom in državnim tožilcem pričeli z opravljanjem ogleda kraja kaznivega dejanja. Steklo je tudi intenzivno zbiranje obvestil za razjasnitev okoliščin, ki so kakorkoli povezane s primerom.

Danes so primer prevzeli preiskovalci Nacionalnega preiskovalnega urada, ki skupaj z ljubljanskimi kriminalisti nadaljujejo intenzivno preiskavo. Preiskovalci skupaj s forenziki nadaljujejo z opravljanjem ogleda kraja kaznivega dejanja poskusa uboja in z opravljanjem razgovorov. V tej fazi preiskave preverjajo vse možne verzije in motive, so še zapisali na Generalni policijski upravi.

Predstavnik policije za odnose z javnostmi za področje kriminalitete Drago Menegalija je za STA povedal, da so od torka do danes opravili več kot sto pogovorov z osebami, ki so bile v času dogodka v bližini, ter ostalimi, ki bi lahko pomagali. S tem tudi nadaljujejo, in sicer v smeri potrjevanja ali zavrnitve posameznih različic oziroma ugotavljanja motiva. Dodal je še, da je preiskava v polnem teku.

Po neuradnih informacijah naj bi bil ustreljen direktor Kemijskega inštituta, ki naj bi se udeležil službene novoletne večerje v eni od restavracij na Tbilisijski ulici, v bližini katere so ga našli.

S Kemijskega inštituta so sporočili, da jih je v torek zvečer pretresla novica o nasilnem dejanju na območju Viča. Zaradi varovanja osebnih podatkov, zaščite svojcev in interesa preiskave pa drugih informacij ne morejo posredovati.