c S

Rotnik čaka na odločitev o zahtevi za varstvo zakonitosti

27.11.2014 13:31 Celje, 27. novembra (STA) - Odvetnik nekdanjega direktorja Termoelektrarne Šoštanj Uroša Rotnika Mitja Jelenič Novak je v sredo v skladu z napovedmi na celjsko okrožno sodišče po pošti poslal zahtevo za varstvo zakonitosti. Zahtevo bo okrožno sodišče odstopilo v odločanje vrhovnemu sodišču, ki bi moralo o zadevi odločiti čim prej, je danes za STA povedal Jelenič Novak.

V petek naj bi bil Rotnik, ki je od začetka meseca v 30-dnevnem priporu zaradi sumov pranja denarja, ponovno zaslišan. Kdaj točno se bo to zgodilo, pa njegov zagovornik za zdaj ne ve.

Izvenobravnavni senat celjskega okrožnega sodišča je sredi tega meseca pritožbo Jelenič Novaka glede odprave pripora za Rotnika zavrgel in tako delno ugodil državni tožilki Darji Šlibar, ki je pripor zahtevala zaradi ponovitvene nevarnosti.

Po oceni Jelenič Novaka sicer ni utemeljenega suma za očitano kaznivo dejanje, prav tako ne obstaja priporni razlog.

Pripor je po zaslišanju odredila preiskovalna sodnica Okrožnega sodišča v Celju, ki je zaslišala tudi prej pridržanega nekdanjega prvega moža borznoposredniške hiše Medvešek Pušnik, Bogdana Pušnika, vendar zanj ni odredila pripora.

Kot je takrat po zaslišanju ocenil Jelenič Novak, možnosti na vplivanja na priče ali uničenja dokazov ni.

Rotnik in Pušnik sta osumljena kaznivih dejanj s področja gospodarske kriminalitete, in sicer sumov pranja denarja, storjenih na škodo Teša. Kriminalisti so ju pridržali po kriminalističnih preiskavah, v katerih je bil za nekaj ur pridržan tudi davčni svetovalec Darko Končan.

Rotnik, ki je bil direktor Teša od aprila 2003 do novembra 2010, je bil od januarja 2013 direktor Komunalnega podjetja Velenje. Svet ustanoviteljev družbe ga je s 4. novembrom suspendiral.