c S

Tožilstvo bo zadevo v primeru Kordež dopolnilo v za to predvidenem roku

30.10.2014 15:30 Ljubljana, 30. oktobra (STA) - Vrhovno državno tožilstvo bo na zahtevo o dopolnitvah v primeru Kordež in soobsojena, ki jo je zahtevalo vrhovno sodišče, da bo lahko odločilo o njihovih 'pritožbah' na dosojeno zaporno kazen, odgovorilo v okviru 15-dnevnega roka. Jože Kozina, okrožni tožilec v primeru Kordež, pa zadeve ne komentira, ker je ne pozna.

Vrhovo sodišče, ki je v sredo izdalo odredbo, po kateri je lahko Kordež, v zaporu zaradi nezakonitih poslov pri preprodaji trgovskega centra Primskovo, odšel na prostost, dokončne odločitve v tem primeru še ni sprejelo. Kot so pojasnili na sodišču, od tožilstva namreč še niso prejeli odgovorov na dve dopolnitvi zahtev za varstvo zakonitosti drugih dveh obsojencev v isti zadevi.

To sodišče je namreč v sredo v obravnavi zahtev za varstvo zakonitosti, ki so jih podali Kordež ter soobsojena, nekdanja finančnica Merkurja Janja Krašovec in nekdanji direktor družbe Kograd Igem Oto Brglez, ocenilo, da so podani razlogi, ki vrhovnemu sodišču narekujejo prekinitev prestajanja zaporne kazni.

Na vrhovnem državnem tožilstvu so STA povedali, da jih je vrhovno sodišče glede odgovora na dopolnitvi zahtev obvestilo v ponedeljek. Odgovor bodo pripravili v okviru 15-dnevnega roka, ki ga je določilo sodišče, so dodali.

Medtem Kozina, ki je bil tožilec v primeru sojenja Kordežu in sodelavcem, zadeve danes ne more komentirati. To pa zato, ker nima sodbe vrhovnega sodišča, je povedal za STA.