c S

Internetni ponudniki morajo blokirati dostop do spletne igralnice William Hill

11.07.2014 16:00 Ljubljana, 11. julija (STA) - Slovenski ponudniki dostopa do interneta morajo na podlagi odredbe upravnega sodišča omejiti dostop do spletne igralnice William Hill, ki se nahaja na spletnem naslovu williamhill.com. Poleg te morajo že od prej blokirati dostop do spletnih igralnic bwin.com, expekt.com, sportingbet.si, bet-at-home.com in pokerstars.com.

Kot so za STA danes pojasnili v Davčni upravi RS, gibraltarska družba WHG preko svoje spletne strani williamhill.com prireja igre na srečo v Sloveniji, ne da bi za to imela koncesijo slovenske vlade. Posebni davčni urad je zato družbi WHG decembra lani izdal odločbo o prepovedi prirejanja iger na srečo v Sloveniji.

Ker družba navedene odločbe o prepovedi prirejanja iger na srečo ni izvršila, je Posebni davčni urad junija letos na podlagi prvega in drugega odstavka 107.a člena zakona o igrah na srečo Upravnemu sodišču predlagal, da ponudnikom storitev informacijske družbe odredi omejitev dostopa do navedene spletne strani.

Upravno sodišče je sledilo predlogom Posebnega davčnega urada in internetnim ponudnikom konec junija izdalo sklepe, s katerim jim je odredilo izvedbo omejitve dostopa do navedene spletne strani, in sicer v 15 dneh od pravnomočnosti sklepa.

Največji slovenski telekomunikacijski operater Telekom Slovenije je omejitev dostopa uvedel v četrtek. Na DNS-strežnikih, ki jih ima v lasti ali z njimi upravlja, je onemogočil preslikavo tekstovnega spletnega naslova www.williamhill.com v pravi IP-naslov tako, da vrne IP-naslov spletne strani www.infounpis.si.