c S

Pahor: Tokratne volitve prelomnega pomena

11.07.2014 10:05 Ljubljana, 11. julija (STA) - Slovenija ima prvič realno možnost, da se po dolgih letih dokončno izvleče iz krize, prvi korak pri tem pa so uspešne volitve, je v nagovoru volivcem pred nedeljskimi volitvami poudaril predsednik republike Borut Pahor. Tokratne volitve bi lahko krepko izboljšale splošne razmere, zato je tokrat odločitev državljanov prelomnega pomena, je dejal.

Kot je v nagovoru poudaril Pahor, ima Slovenija prvič realno možnost, da se po dolgih letih dokončno izvleče iz krize. Izvolitev novega parlamenta in nove vlade seveda ni zadosten pogoj za to, je pa osnoven, je dejal. Po njegovih besedah je prav mogoče, da si bomo novo vlado zapomnili po tem, da bo končala krizo in začela nov razvojni zagon.

A to, kot poudarja predsednik republike, še zdaleč ni samo po sebi umevno. "Prvi korak so uspešne volitve, ki bodo pokazale našo dovolj jasno politično voljo, kdo in kako naj to stori," je dejal.

"Ne oklevajmo. Izberimo in poverimo to poslanstvo in odgovornost tistemu, ki mu zaupamo," še poudarja Pahor, ki pravi, da splošne razmere še zdaleč niso dobre, toda te volitve bi jih lahko krepko izboljšale. "Redko kdaj je naša državljanska odločitev tako prelomnega pomena. Zdaj je. Srečno Slovenija," je nagovor volivcem končal Pahor.