c S

Mag. Jožef Kovač na okrogli mizi 10 najvplivnejših pravnikov

17.01.2012

mag. Jožef Kovač»Politika preveč posega v pravno stroko in jo premalo vrednoti. Veliko dobrih rešitev je pripravljenih zelo strokovno na ravni ministrstev in vlade. Ko pa zadeva pride v Državni zbor, jo v zakonodajnem postopku poslanci z amandmaji spremenijo do te mere, da ko je zakon objavljen, je v bistvu čisto druga vsebina ...«

mag. Jožef Kovač

V okviru osrednje teme okrogle mize 10 najvplivnejših pravnikov 2011, ki je bila »Kako povrniti zaupanje v  pravo?«, je mag. Jožef Kovač predstavil svoje stališče:

Mag. Kovač meni, da je za izboljšanje stanja v Sloveniji nujno potrebna okrepitev institucij pravne države, torej sodstvo, tožilstvo, inšpekcijske službe in še dodaja: » Zdaj naj ne izzveni, da mislim, da so vsi sodniki za nič, vsi tožilci za nič in da inšpekcijske službe ne delajo. Daleč od tega. Potrebno pa je le poudariti, da bo tudi te institucije na neki sistemski kadrovsko-organizacijski ravni znotraj sebe mogle povzeti neke ukrepe in narediti analizo, kje so težave.« V nadaljevanju je še poudaril:

Več o izboru in rezultatih.

 

Pripravil: Toni Tovornik, urednik portala IUS-INFO

Video: Matjaž Gerčar

Fotografije: Nada Žgank

 


Članki izražajo stališča avtorjev, in ne nujno organizacij, v katerih so zaposleni, ali uredništva portala IUS-INFO.