c S

ZNANIH 20 FINALISTOV ZA 10 NAJVPLIVNEJŠIH PRAVNIKOV 2011

21.10.2011 Do vključno 10. novembra lahko glasujete za enega oziroma eno izmed dvajset pravnic in pravnikov, ki so bili v prvem delu izbora največkrat predlagani. Izbor se bo zaključil 24. novembra z okroglo mizo pod naslovom »Kako povrniti zaupanje v pravo?«.

Na osrednjem slovenskem pravnem portalu IUS-INFO se je začelo glasovanje za 10 najvplivnejših pravnikov 2011. V prvem delu izbora smo prejeli preko sto imen slovenskih pravnikov in pravnic.

V finalni izbor se je uvrstilo tudi nekaj novih obrazov, ki so v letošnjem letu vidneje zaznamovali slovenski pravni, medijski in politični prostor. Med dvajset največkrat predlaganih pravnikov, ki se bodo potegovali za naziv 10 najvplivnejših pravnikov 2011, so se uvrstili: dr. Matej Avbelj, dr. Miro Cerar, Aleksander Čeferin, dr. Janja Hojnik, mag. Goran Klemenčič, dr. Rajko Knez, mag. Jožef Kovač, Katarina Kresal, Franci Matoz, Nataša Pirc Musar, Vlasta Nussdorfer, dr. Marko Pavliha, dr. Ernest Petrič, dr. Rajko Pirnat, dr. Nina Plavšak, dr. Danilo Türk, dr. Lojze Ude, dr. Gregor Virant, Nina Zidar Klemenčič in Blanka Žgajnar.

V drugem delu izbora bo vsak glasovalec lahko oddal svoj glas za enega izmed 20 predlaganih pravnikov, ob tem pa bo lahko dodal tudi vprašanje za posameznega kandidata. Glasovanje se bo zaključilo v četrtek, 10. novembra 2011, ko bodo znana imena desetih najvplivnejših pravnikov 2011.

Izbor 10 najvplivnejših pravnikov postaja že tradicionalen in pridobiva vedno večjo veljavo tako v pravni, kot tudi širši javnosti. Vseh 10 najvplivnejših pravnikov bo družba IUS SOFTWARE tudi letos povabila na okroglo mizo, s katero se izbor že tradicionalno zaključuje. Na okrogli mizi s skupnim naslovom »Kako povrniti zaupanje v pravo?«, ki bo 24. novembra 2011, bodo najvplivnejši slovenski pravniki soočili mnenja o različnih aktualnih temah in dogodkih v slovenskem političnem, gospodarskem in družbenem okolju.

Okroglo mizo bo vodil dr. Matej Accetto, univ. dipl. prav., LL.M., docent za evropsko pravo na Pravni fakulteti Univerze v Ljubljani. Najvplivnejše pravnike bo povprašal o konkretnih korakih, ki bi jih po njihovem mnenju morali storiti, da bi se povrnilo zaupanje v načelo pravne države, pravo in pravnike. Ker bo letošnja okrogla miza potekala tik pred parlamentarnimi volitvami, se pričakuje še posebej aktualna in zanimiva razprava. Na zaključni prireditvi bodo 10 najvplivnejšim pravnikom tradicionalno podeljena tudi priznanja.

Pripravil: Toni Tovornik, urednik portala IUS-INFO


Članki izražajo stališča avtorjev, in ne nujno organizacij, v katerih so zaposleni, ali uredništva portala IUS-INFO.