c S

Ureditev podeljevanja koncesij za posredovanje zaposlitev

25.08.2011 Pravilnik o koncesijah za opravljanje storitev za trg dela je bil sprejet na podlagi 101. člena Zakona o urejanju trga dela (ZUTD) in od 20. avgusta 2011 podrobneje ureja način podelitve koncesije za vseživljenjsko karierno orientacijo in posredovanje zaposlitve.

V skladu s 87. členom ZUTD ministrstvo, pristojno za delo, s koncesijskim aktom določi vrsto in obseg storitev, za katere se objavi javni razpis za podelitev koncesije. Komisija za koncesije, ki šteje najmanj 3 člane, odpre prispele ponudbe v roku 30 dni po poteku roka za prijavo na javni razpis ter v 60 dneh po zaključku javnega razpisa opravi pregled in presojo ter pripravi predlog podelitve koncesij. Ministrstvo o vseh ponudbah za eno krajevno območje izda eno odločbo o podelitvi komisije najugodnejšemu ponudniku ter hkrati zavrne neuspešne ponudbe. Izbrani ponudnik mora v roku iz odločbe skleniti koncesijsko pogodbo, lahko tudi v podaljšanem, v nasprotnem primeru mu koncedent z odločbo koncesijo odvzame. Zoper odločbo o podelitvi koncesije ni pritožbe, možen pa je upravni spor. Poleg koncesijske pogodbe se vsako leto sklene tudi pogodba o financiranju, v kateri se dogovori način plačevanja opravljene storitve.

Obvezna vsebina koncesijske pogodbe je določena v 95. členu ZUTD, pravilnik pa v 20. členu dodaja neobvezno vsebino, med drugim npr. določilo o obveznosti ločenega vodenja finančnih, računovodskih in drugih podatkov za koncesijsko in drugo dejavnost, če koncesionar poleg koncesijske opravlja tudi drugo dejavnost. Predmetno obveznost je pravilnik določil v 24. členu.

Domači ali tuji pravni subjekt s sedežem v Republiki Sloveniji lahko pridobi koncesijo, če izpolnjuje v pravilniku določene statusne, finančne in poslovne, prostorske, tehnične in kadrovske pogoje. Finančno in poslovno sposobnost ponudnik izkaže, če je posloval pozitivno v zadnjih dveh letih in ima poravnane vse zapadle obveznosti s področja davkov in prispevkov. Ob krajšem obdobju poslovanja mora ponudnik navedena pogoja izkazati samo za obdobje poslovanja, novoustanovljeni ponudnik pa teh pogojev ne izkazuje. Prostorski pogoj je izpolnjen, če ponudnik razpolaga z ustreznimi poslovnimi prostori iz drugega odstavka 8. člena pravilnika. Razpolaganje s prostori se dokazuje z zemljiškoknjižnim izpiskom ali najemno pogodbo, ki je sklenjena najmanj za čas trajanja koncesije.

Kadrovski pogoj je izpolnjen, če se storitev izvaja z osebami, s katerimi ima koncesionar sklenjeno pogodbo o zaposlitvi in imajo doseženo najmanj VII. raven izobrazbe, zakonsko določen strokovni izpit, in najmanj dve leti ustreznih delovnih izkušenj. V primeru, da oseba strokovnega izpita ob sklenitvi še nima, ga lahko opravi najkasneje v 3 mesecih od dneva sklenitve koncesijske pogodbe. Dokazila o izpolnjevanju pogojev mora koncedent pridobiti iz uradnih evidenc, če je to mogoče.

Pravilnik je določil tudi pogoje in omejitve za podaljšanje koncesije, za katero že ZUTD določa trajanje 3 let z možnostjo podaljšanja največ za isto dobo. Podaljšanje je možno na predlog koncesionarja, ki mora biti vložen najmanj 4 mesece pred iztekom časa, za katerega je bila koncesija podeljena, ob upoštevanju taksativno naštetih pogojev:

- če je glede na stanje in potrebe trga dela to potrebno,

- če koncesionar še vedno izpolnjuje zahtevane pogoje,

- če je koncesionar vestno, s skrbnostjo dobrega gospodarja in pravočasno izpolnjeval pogodbene obveznosti,

- če je koncesionar pravočasno odpravil morebitno ugotovljene nepravilnosti,

- če zoper delo koncesionarja v času izvajanja koncesije ni bila vložena utemeljena pritožba ali utemeljena prijava v zvezi z nepravilnostmi pri opravljanju storitve in

- če ne obstajajo zakonski razlogi za odvzem koncesije in če koncesionar ni kršil predpisanih in pogodbeno dogovorjenih obveznosti.

Glede ničnosti in prenehanja koncesije se ZUTD sklicuje na Obligacijski zakonik (OZ), poleg tega pa določa, da je pogodba nična tudi, če je bila odločba o podelitvi koncesije pravnomočno odpravljena in je bil za isto koncesijo izbran drug koncesionar ali, če ni sklenjena v pisni obliki, kar velja tudi za njene spremembe in dopolnitve. Tako ničnost po uradni dolžnosti ugotovi ministrstvo, pristojno za delo. Prenehanje koncesijske pogodbe določa 98. člen ZUTD, odvzem koncesije pa 100. člen ZUTD.

Opravljeni storitvi vseživljenjske karierne orientacije in posredovanja zaposlitve se plačujeta iz sredstev proračuna Republike Slovenije, cena za posamezno vrsto storitve pa se oblikuje na podlagi metodologije za oblikovanje cen storitev za trg dela, ki jo bo določil drug pravilnik. Koncesionar izvaja storitev, ki je predmet koncesije, v svojem imenu in za svoj račun.

Pripravila: Vanja Novak


Članki izražajo stališča avtorjev, in ne nujno organizacij, v katerih so zaposleni, ali uredništva portala IUS-INFO.