c S

Nataša Pirc Musar na okrogli mizi 10 najvplivnejših pravnikov

22.12.2010

Nataša Pirc Musar"Ali bo po teh odkritjih, ki nam jih omogoča WikiLeaks, svet morda kaj lepši? Bojim se da ne in da WikiLeaks morda povzroča novo hladno vojno. Ali je Julian Assange naredil prav, da je to objavil? Kot prebivalec tega planeta sem globoko za, da se te stvari urbi et orbi pokažejo, po drugi strani sem pa spet tisti majhen zajček, ki pravzaprav v vsej tej svetovni zmedi in svinjariji ne more pravzaprav nič več narediti. Nič. In tukaj se pa počutim nemočno."

Nataša Pirc Musar

V okviru osrednje teme okrogle mize 10 najvplivnejših pravnikov 2010, ki je bila »Pravnik med pravno korektnostjo in politično všečnostjo«, se je informacijska pooblaščenka Nataša Pirc Musar med drugim vprašala, kaj kot pravnica osebno zameri politiki ...

Na vprašanje dr. Mateja Accetta glede WikiLeaksa ter iskanja ravnovesja med varstvom zasebnosti ali podatkov na ene strani in interesom javnosti, da nekaj izve na drugi strani, je Pirc Musarjeva odgovorila:

Pirc Musarjeva je glede dopustnosti razkritja mnenja, da bi bilo potrebno vsak dokument posebej pregledati ali je dopustno, da se določena vsebina razkrije, in še dodala:

- OKROGLA MIZA 10 NAJVPLIVNEJŠIH PRAVNIKOV 2010

VIDEO POSNETKI IZJAV:

- Dr. Marko Pavliha

 


Pripravil: Toni Tovornik

Video: Matjaž Gerčar

Fotografije: Bojan Krajnc


Članki izražajo stališča avtorjev, in ne nujno organizacij, v katerih so zaposleni, ali uredništva portala IUS-INFO.