c S

Okrogla miza: odvetnica Nina Zidar Klemenčič o medijski izpostavljenosti odvetnikov

21.01.2010

"Moje mnenje je, da je referendum absolutno nepotreben... ocenjujem, da je to podobno kot v primeru, ko se dva zakonca razideta in imata otroke. Za celo življenje bosta s temi otroci povezana in vsaka odločitev, ki je sporazumna, je boljša, kot pa odločitev, ki je vsiljena od zunaj za enega ali za drugega..." je na okrogli mizi ob podelitvi priznanj 10. najvplivnejšim pravnikom dejala odvetnica Zidar Klemenčič.



K temi o novem družinskem zakoniku je odvetnica dodala, da podpira rešitve novega družinskega zakonika v povezavi z izenačitvijo homoseksualne skupnosti s heteroseksualne skupnostjo, saj je "argumenti nasprotnikov o svetosti družine nikakor ne morejo prepričati. Ključno v vsaki družini je ljubezen, spoštovanje in pa čim večja kvaliteta življenja in zato verjamem, da družba, ki se ne boji lastne sence je sposobna bit odprta in tolerantna, razumet stiske tistih, ki so v manjšini in jih kvalitetno in enakopravno vključit v družbo in menim, da bo s tem samo bogatejša."



"Menim, da je za kvalitetno zastopanje interesov svojih strank včasih potrebno, da si sposoben sprejet ta izziv in se izpostavit za stranko tudi takrat, ko je to težje."

"Še enkrat bi rada poudarila, da je neka ljudska modrost v Sloveniji, ki pač velja, da so najboljši tisti odvetniki, ki nobenega primera ne izgubijo, totalna neumnost. Vsi ki delamo - ki delate v pravosodju in mi, ki delamo v odvetništvu, vemo, da to niti pod razno ni tako, da so zmage in porazi del našega posla in tisti, ki se medijsko izpostavljajo, se izpostavljajo tudi temu."









Pripravila: mag. Jasmina Cigrovski
Video: Matjaž Gerčar
Fotografije: Bojan Krajnc


Članki izražajo stališča avtorjev, in ne nujno organizacij, v katerih so zaposleni, ali uredništva portala IUS-INFO.