c S

Okrogla miza: odvetnik Damijan Gregorc o odvetniškem poklicu

07.01.2010

Na okrogli mizi ob podelitvi priznanj 10. najvplivnejšim pravnikom je Damijan Gregorc na kratko odgovoril na vprašanje o referendumu o arbitražnem sporazumu, ki bi se ga sicer udeležil, ter glasoval za, pri tem pa poudaril, da je treba "zadevo peljati naprej tako, da bodo interesi Slovenije čim bolj zavarovani."



V nadaljevanju pogovorov na okrogli mizi je odvetnik poudaril, da je zadovoljen z ukrepi glede odkrivanja gospodarskega kriminala ter v prihodnosti pričakuje dobre rezultate tudi na tem področju.



O odvetniškem poklicu je Gregorc poudaril, da je naloga odvetnika, da zastopa stranko v skladu z njenimi interesi ter da naredi vse, kar je v njegovi moči in kar mu zakonodaja omogoča.

Dotaknil se je tudi kodeksa odvetniške etike ter medijskega nastopanja odvetnikov. Čeprav po njegovem mnenju ni vloga odvetnika, da se pojavlja v medijih in naj bi se skladno s kodeksom medijem tudi več ali manj izogibali, je medijska izpostavljenost včasih neizogibna. Poudaril je tudi, da prevzemanje primerov, predvsem brezplačnih, ni odvisno od tega, ali je nek primer medijsko zanimiv ali ne, temveč so kriteriji za izbiro čisto drugačni. Medijsko odmeven primer se večkrat dojema celo v negativnem smislu.









Pripravila: mag. Jasmina Cigrovski

Video: Matjaž Gerčar

Fotografije: Bojan Krajnc


Članki izražajo stališča avtorjev, in ne nujno organizacij, v katerih so zaposleni, ali uredništva portala IUS-INFO.