c S

IZBRALI STE 10 NAJVPLIVNEJŠIH PRAVNIKOV 2009

25.11.2009 Zaključilo se je glasovanje za izbor 10 najvplivnejših slovenskih pravnikov in pravnic, ki bodo povabljeni na tradicionalno okroglo mizo, kjer bodo v zanimivi razpravi izmenjali svoja stališča glede aktualnih družbenopolitičnih vprašanj.
In kdo so slovenski pravniki in pravnice, ki ste jim letos podelili ta prestižni naslov?

Danes se je na portalu IUS-INFO zaključilo glasovanje za izbor 10 najvplivnejših slovenskih pravnikov in pravnic letošnjega leta. Izbor je, tako kot je že utečeno, potekal v dveh delih - v prvem delu so obiskovalci portala predlagali svoje kandidate - v ožjem izboru pa so lahko oddal glas za enega izmed 20 kandidatov, ki so bili v prvem delu izbora najpogosteje predlagani. Med 10 najvplivnejših so se uvrstili tisti, ki so danes do 12. ure prejeli največ glasov.

Med 10 NAJVPLIVNEJŠIH PRAVNIKOV 2009 so se po abecednem vrstnem redu uvrstili:

dr. France Bučar

dr. Miro Cerar

Aleksander Čeferin

Damijan Gregorc

mag. Jožef Kovač

Katarina Kresal

Vlasta Nussdorfer

dr. Marko Pavliha

Nataša Pirc Musar

Nina Zidar Klemenčič


Rezultati glasovanja

Izbor je pokazal, da pravniki, ki so letos prejeli največ glasov, prihajajo z različnih pravnih področij, znotraj katerih se je v letošnjem letu odvilo precej dogodkov, ki so v ospredje postavili številna vprašanja, na katera še ni bilo v celoti odgovorjeno. Iz rezultatov je mogoče tudi razbrati, da pravna stroka pomembno zaznamuje vsa področja družbenega dogajanja, pri čemer je vloga nekaterih pravnih strokovnjakov izrazito izpostavljena.

Vseh deset najvplivnejših pravnikov letošnjega leta bo družba IUS SOFTWARE povabila na zaključno okroglo mizo, s katero se tradicionalno zaključuje izbor. Na okrogli mizi bodo najvplivnejši pravniki in pravnice izmenjali svoje poglede in stališča glede družbenopolitičnega dogajanja v Sloveniji v letošnjem letu.

Osrednje vprašanje razprave bo »Arbitražni sporazum da ali ne?« - saj nas zanima, kakšna so stališča najvplivnejših slovenskih pravnikov glede sporazuma in kako bi glasovali na referendumu, če bo do njega prišlo, seveda pa ne bodo izpuščene tudi vse druge aktualne teme.

Okroglo mizo, ki bo v torek, 8. decembra 2009, ob 11. uri v ljubljanskem hotelu Lev, bo vodila mag. Urška Kežmah, asistentka na Pravni fakulteti Univerze v Mariboru in okrožna sodnica na Okrožnem sodišču v Mariboru.

Pripravil: Toni Tovornik


Članki izražajo stališča avtorjev, in ne nujno organizacij, v katerih so zaposleni, ali uredništva portala IUS-INFO.